Behandeling

HOE EN WAT

Een consult bestaat uit een gesprek, een lichamelijk onderzoek en de behandeling. Met het gesprek (de anamnese) worden de klachten en achtergrondinformatie van de patiënt in kaart gebracht. Tijdens het onderzoek wordt het volledige lichaam onderzocht op blokkades en spanningen. Uiteindelijk zal de osteopaat middels gevarieerde technieken deze blokkades opheffen en daarmee het lichaam in balans brengen. Ook kunnen simpele voedingsadviezen of oefeningen worden aangeraden. Baby’s en kleine kinderen worden niet gemanipuleerd ("gekraakt"). Volwassenen wel indien dit veilig en nodig is. Tijdens het onderzoek zal de osteopaat altijd uitsluiten dat er ernstige problemen zijn en indien nodig doorverwijzen naar een arts of specialist.

Voor de behandeling kleedt de patiënt zich uit tot op het ondergoed (baby’s en kinderen enkel voor zover nodig). Met kleine kinderen is het altijd de vraag of ze de behandeling toelaten en genoeg geduld hebben. Ouders kunnen van tevoren uitleggen wat er gaat gebeuren en een speentje of speeltjes meenemen. Natuurlijk is het fijn als kinderen geen honger hebben en uigerust zijn. Zuigelingen kunnen indien nodig gevoed worden tijdens de behandeling.

Voor zowel volwassenen als baby's en kinderen is het raadzaam na de behandeling rustig aan te doen en de rest van de dag niet te sporten of nog veel te ondernemen.

Bij baby's is het goed minimaal 24 uur te laten tussen een behandeling en eventuele vaccinaties. Als uw kind ziek of koortsig is, is het beter niet te behandelen. Bel gerust voor overleg.

KOSTEN

Een consult duurt 45 a 60 minuten en kost € 88,-. Per 1-3-2019 zal dit (i.v.m. inflatiecorrectie) verhoogd worden naar € 90,-.
U krijgt de factuur per mail voor uw zorgverzekeraar.
Afspraken niet minimaal 24 uur van tevoren afgezegd kunnen in rekening worden gebracht.

VERGOEDING en VERWIJZING

U heeft voor osteopathie geen verwijzing nodig. De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed binnen het aanvullend pakket. Informeer bij uw verzekeraar voor de voorwaarden of kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Osteopathie.